Kinderfysio

Kinderfysiotherapeut

Wij werken nauw samen met kinderfysiotherapeut Inge Veenendaal. Zij heeft een dependence van haar praktijk in kindecentrum De Kern.

Hieronder stelt ze zich voor en vertelt ze wat ze kan en doet binnen onze school. Behandelingen gaan altijd in samenspraak met de ouders.

 

Inge Veendenaal - “De Kinderfysio – Met sprongen vooruit" 

In mijn werk als kinderfysiotherapeut kijk ik naar het motorisch en sensorisch ontwikkelingsniveau en de leefomgeving van het kind. Ik werk samen met het kind aan schrijf-, fijn,- en/of grofmotorische vaardigheden om zelfstandig binnen de lijnen van de samenleving te kunnen functioneren. Ouders, leerkrachten maar ook andere disciplines worden in dit proces betrokken. Doelen op kinderfysiotherapeutisch niveau met een brede blik op sensorische integratie komen aan bod. Maar ik behandel ook kinderen met een ontwikkelingsachterstand, voorkeurshouding of kinderen met orthopedische klachten.
De voorwaarden om tot doelen te komen zijn belangrijk, waarbij ik de succeservaring en het plezier van het kind op nummer 1 zet!

Binnen de kinderfysiotherapie ben ik gespecialiseerd in sensorische integratie (zintuigelijke prikkelverwerking). Ik begeleid kinderen die bijvoorbeeld op school snel afgeleid worden door wat hun zintuigen allemaal registreren, denk aan geluiden en aanraking. Maar ook het evenwichtsgevoel en het gevoel van spieren en gewrichten is belangrijk, een stukje lichaamsbesef. Ik leer leerkrachten en ouders anders naar kinderen kijken, laat ze zien hoe belangrijk prikkelverwerking is en wat zij daarin voor het kind kunnen betekenen.  

Inge Veenendaal, kinderfysiotherapeut MSc.

 

Meer weten?

De Kinderfysio – Met sprongen vooruit!

 

Ouders kunnen ook zelf (direct) bij Inge Veenendaal terecht:

Email: info@de-kinderfysio.nl

Telefoon: 06-42109046