Opleidingsschool

Stage   

Op De Kern lopen jaarlijks tientallen studenten stage. Dit zijn studenten van onder andere de volgende opleidingen:  

  • Pabo  

  • Academische Pabo  

  • Onderwijsassistent  

  • HBO pedagogiek  

Maar leerlingen uit het voortgezet onderwijs zijn ook welkom voor een maatschappelijke stage.  

 

Onderdeel van het team  

Wij werken graag samen met studenten. Als student krijg je de ruimte om samen met de leerkracht het onderwijs in de groep te verzorgen. We bespreken onze ervaringen en geven je feedback/feedforward. Ook staan we open voor feedback van jou; sterker nog, dat verwachten we van je! Er is veel persoonlijke aandacht voor jou en je ontwikkeling.  

Studenten binnen de school zorgen voor dynamiek: ze brengen nieuwe ideeën en inzichten de school in. Hier leren wij als school van! Ook voeren studenten onderzoek uit naar thema’s die voor ons onderwijs van belang zijn. Dit levert nieuwe kennis op en helpt De Kern verder.  

We werken vanuit een positief klimaat met wederzijds respect. We zien je kwaliteiten en helpen je deze te versterken. Je wordt gezien als collega (in opleiding) en mag deelnemen aan diverse activiteiten die te maken hebben met jouw toekomstige beroep. Naast het (uiteraard) geven van lessen en het uitvoeren van activiteiten met kinderen, gaat het daarbij bijvoorbeeld (indien relevant) ook om deelname aan teambijeenkomsten, werkgroepen, het bijwonen van oudergesprekken, e.d..  

Tijdens je stage ben je onderdeel van ons team!  

   

Interesse?  

Spreekt onze school je aan en ben je op zoek naar een uitdagende stage waarin je veel mag en waarin veel van je gevraagd wordt?  

Stuur dan een e-mail met motivatie naar onze stagecoördinator Marieke Boeren (m.boeren@proominent.nl).  

 

"Vanaf dag één heb ik mij ontzettend welkom gevoeld op De Kern. Het team bestaat uit enthousiaste leerkrachten die de stagiaires op een fijne manier begeleiden en het belangrijk vinden om het beste uit de stagiaires te halen. Wat een enorm leerzame en leuke stagetijd!"

Imke

"Anderhalf jaar lang heb ik stage gelopen op De Kern. Ik werd super begeleid en kreeg de ruimte om mijzelf te ontwikkelen. Inmiddels is het een aantal jaar later en werk ik als leerkracht op de Kern! Het is een bruisende school met een heel fijn team. Ik heb het onwijs naar mijn zin en kan mijzelf hier écht blijven ontwikkelen."

Anne Ruth