Feestelijke opening KC Kern

woensdag 3 november

                                          

 

Officiële opening Kindcentrum de Kern

Verregaande samenwerking tussen basisschool de Kern en kinderopvangorganisatie Spelenderwijs.

 

Na de zomervakantie is Spelenderwijs gestart met dagopvang in basisschool de Kern aan het Kleine Houtplein 1. Ouders met kinderen van 0 tot 13 jaar kunnen op één plek terecht voor kinderopvang en onderwijs, want Spelenderwijs Ede en basisschool de Kern werken nog intensiever samen in kindcentrum de Kern. Het kindcentrum geeft naast onderwijs ruimte aan dagopvang, buitenschoolse opvang en een 3+ groep. Op woensdag 3 november kunt u tijdens de open ochtend vanaf 9.30 uur tot 12.00 uur een kijkje komen nemen.  


Overgang naar basisschool

Samen met hun vertrouwde pedagogisch medewerker doen kinderen mee aan activiteiten van het basisonderwijs waardoor ze op een speelse manier kennis maken met de leerkracht van school. Ook de leerkracht leert de kinderen al vroeg kennen. Ze leren er vaardigheden die goed van pas komen op hun eerste echte schooldag. Hun vertrouwde pedagogisch medewerker komen ze nog regelmatig tegen, ook als ze eenmaal in groep 0 zitten. Dit helpt peuters om te wennen aan de nieuwe omgeving en de nieuwe klasgenootjes. Het maakt de overgang naar het basisonderwijs een stuk makkelijker voor een kind. Zo worden kinderen spelend wijs. De 3+groep is bedoeld voor kinderen vanaf 3,5 jaar, zij maken op woens- en vrijdagochtend kennis met school in brede zin, met hun mogelijk toekomstige leerkrachten, groepsgenootjes en de ruimte.

 

Kindcentrum de Kern

In een mooie lichte ruimte is er opvang van kinderen van 0 tot 4 jaar in één groep zodat kinderen in een diverse omgeving met verschillende leeftijden kunnen spelen en opgroeien. De kinderen van 3,5 jaar en ouder op de dagopvang maken tijdens de opvang ook kennis met school. En door de bso in school zijn er korte lijntjes met school voor de kinderen in de leeftijd van 4 – 12 jaar.   

 

Wij nodigen u van harte uit om tijdens de opening

3 november tussen 9.30 en 12.00 uur een kijkje te komen nemen.

 
 

 

 

KernSpelenderwijsHori KernSpelenderwijsHori